9 febrero, 2017

El PPC demana esclarir qui va filtrar la informació dels menors que van sol.licitar ensenyament en castellà  • El Grup Parlamentari Popular de Catalunya ha presentat una proposta de resolució on demana obrir un expedient informatiu per esclarir qui va filtrar als mitjans de comunicació la informació dels dos alumnes de Balaguer que van aconseguir un acte favorable del TSCJ per cursar un 25% d’assignatures en castellà
  •  Insta al Govern a donar compliment de les sentències del TSJC i critica a la Conselleria d’Ensenyament per no haver protegit del dret a la intimitat dels menors

 

5 febrer 2017.- La diputada Marisa Xandri, del Grup Parlamentari Popular, ha presentat una proposta de resolució al Parlament on insta al govern de la Generalitat a obrir un expedient informatiu per esclarir qui va permetre la identificació dels menors d’una família de Balaguer (Noguera) que havien aconseguit al setembre de 2015 una sentencia favorable del TSCJ per cursar un 25% d’assignatures en castellà al centre escolar Gaspar de Portolà.

 

Així mateix, la proposta demana donar les instruccions necessàries perquè en el futur no es produeixin situacions similars que impedeixin clarament els principis de pluralisme, inclusió i cohesió social i també exigeix a la Conselleria d’ Enseyament donar compliment a les sentències del TSJC.

 

El text explica que arran la sentència del TSCJ , la família va denunciar haver rebut pressions i assetjament a través de les xarxes socials perquè s’havia filtrat la identitat dels infants i que per aquest motiu van haver de canviar als menors de centre educatiu. En aquest sentit, la proposta insisteix que fins el moment el perjudici a aquests menors i a la seva família no han estat reparats.

 

 

Segons la proposta, les administracions tenen l’obligació de protegir l’infant contra totes les formes de violència física o mental, i també l’obligació de tota la ciutadania en general de respectar els drets dels infants i d’implicar-se en la seva protecció.

 

El Grup Parlamentari Popular considera també que el departament d’Ensenyament continua negant la realitat plural, diversa i bilingüe de Catalunya impedint que les nostres escoles es regeixin pels principis de pluralisme, inclusió i cohesió social.

 

També recorda que es tracta de la segona família que abandona l’escola després d’haver aconseguit una sentència del TSJC que obliga els centres a ampliar el nombre d’hores lectives en castellà.

9 febrero, 2017

El PPC demana esclarir qui va filtrar la informació dels menors que van sol.licitar ensenyament en castellà  • El Grup Parlamentari Popular de Catalunya ha presentat una proposta de resolució on demana obrir un expedient informatiu per esclarir qui va filtrar als mitjans de comunicació la informació dels dos alumnes de Balaguer que van aconseguir un acte favorable del TSCJ per cursar un 25% d’assignatures en castellà
  •  Insta al Govern a donar compliment de les sentències del TSJC i critica a la Conselleria d’Ensenyament per no haver protegit del dret a la intimitat dels menors

 

5 febrer 2017.- La diputada Marisa Xandri, del Grup Parlamentari Popular, ha presentat una proposta de resolució al Parlament on insta al govern de la Generalitat a obrir un expedient informatiu per esclarir qui va permetre la identificació dels menors d’una família de Balaguer (Noguera) que havien aconseguit al setembre de 2015 una sentencia favorable del TSCJ per cursar un 25% d’assignatures en castellà al centre escolar Gaspar de Portolà.

 

Així mateix, la proposta demana donar les instruccions necessàries perquè en el futur no es produeixin situacions similars que impedeixin clarament els principis de pluralisme, inclusió i cohesió social i també exigeix a la Conselleria d’ Enseyament donar compliment a les sentències del TSJC.

 

El text explica que arran la sentència del TSCJ , la família va denunciar haver rebut pressions i assetjament a través de les xarxes socials perquè s’havia filtrat la identitat dels infants i que per aquest motiu van haver de canviar als menors de centre educatiu. En aquest sentit, la proposta insisteix que fins el moment el perjudici a aquests menors i a la seva família no han estat reparats.

 

 

Segons la proposta, les administracions tenen l’obligació de protegir l’infant contra totes les formes de violència física o mental, i també l’obligació de tota la ciutadania en general de respectar els drets dels infants i d’implicar-se en la seva protecció.

 

El Grup Parlamentari Popular considera també que el departament d’Ensenyament continua negant la realitat plural, diversa i bilingüe de Catalunya impedint que les nostres escoles es regeixin pels principis de pluralisme, inclusió i cohesió social.

 

També recorda que es tracta de la segona família que abandona l’escola després d’haver aconseguit una sentència del TSJC que obliga els centres a ampliar el nombre d’hores lectives en castellà.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!