14 mayo, 2015

Crearem una ciutat de l’automòbil al Tecnoparc amb zona lúdica per a les famíliesPresentació mesures econòmiques

El model econòmic de la nostra ciutat ha girat sempre entorn al comerç de proximitat i al turisme, vinculat al gran llegat modernista heretat, acompanyat evidentment, d’un gran teixit empresarial nascut d’aquesta base comercial.

El que volem fer és millorar-lo i dotar-lo de les millors eines o mitjans a l’abast de l’Ajuntament de la mà de la societat civil i empresarial per fer-ho immillorable i atractiu a l’exterior.

Un dels principals objectius serà el d’aconseguir una posició preferent com a motor de competitivitat convertint la innovació en un element diferenciador de la nostra ciutat sent el punt de connexió per atreure tant la implantació de noves empreses com la retenció del talent.

La política municipal que proposem és la d’aconseguir una estabilitat pressupostària que ajudi a generar la confiança necessària i que ajudi així, mitjançant un increment de l’oferta dels mitjans necessaris per a impulsar la dinamització econòmica creant ponts d’estreta col·laboració amb altres administracions.

Totes les mesures i noves iniciatives de promoció econòmica han d’estar consensuades amb els diferents agents econòmics i empresarials de la ciutat i territori com la pròpia Cambra de Comerç de Reus, les patronals PIMEC o CEPTA, les diferents associacions de Botiguers i del Mercat…

Per al Partit Popular de Reus, la millor política social és, sense cap dubte, l’OCUPACIÓ.

PROPOSTES ECONÒMIQUES:

 

 • Creació d’una Macroàrea que comprengui promoció econòmica, turisme i ocupació per què les actuacions concretes de promoció de comerç, empresa, polígons industrials i turisme vagin sempre lligades a la creació de llocs de treball, així com a plans d’ocupació. Les nostres propostes econòmiques tenen per objectiu crear  riquesa i llocs de treball a la nostra ciutat.

En concret, crearem un Pla dotat amb 600.000 € dels quals el 50% vindrà de l’estalvi del no pagament dels sous als regidors i de la reducció dels càrrecs de confiança en un 50%.

 • Col·laboració amb la petita i la mitjana empresa perquè a través de mecanismes d’innovació puguin donar-se més oportunitats per arribar a més recursos avançats tecnològicament als quals de manera individual no podrien arribar.
 • Apostarem perquè la ciutat sigui un referent en relació a l’economia del coneixement i la inversió posant en valor tots i cadascun dels potencials dels quals disposem. Hem d’aprofitar tant la indústria i la gran empresa implantada com els Centres Universitaris dels quals gaudim.
 • Fomentarem les ajudes/bonificacions fiscals per a tots aquells joves emprenedors que pretenguin instal·lar la seva empresa a Reus a través de mesures com la reducció dels impostos els dos primers anys d’alta d’autònom o ajudes per al lloguer dels locals destinats a usos comercials.

COMERÇ DE PROXIMITAT

Seguirem en el camí de la recuperació del comerç de la nostra ciutat. El comerç de Reus ha estat sempre un sector estratègic i fonamental per a la nostra ciutat i treballarem per seguir revitalitzant el sector del comerç de proximitat. S’ha de protegir i potenciar el comerç del centre de la ciutat, així com el de tots els seus barris que també formen part de l’eix comercial de proximitat de Reus.

Per a això i amb l’ànim de recuperar i dinamitzar el típic comerç de proximitat de la nostra ciutat i al que els nostres veïns i visitants tan arrelats estan, proposem diverses mesures com:

 • Rejoveniment del centre històric i accions per revitalització del mateix per facilitar i fer atractiva la implantació de noves activitats comercials i d’oci.
 • Oficina específica per a l’assessorament pel que fa a llicències i ajudes de tipus fiscal en relació a la implantació de nous comerços i activitats d’hostaleria.
 • Agilització dels atorgaments dels Permisos i Llicències d’Activitat per als comerços assumint l’Ajuntament, amb els seus mitjans humans i materials tràmits i costos que fins ara havien estat sufragats pel nou empresari, com certs controls administratius necessaris per a les obtencions de les Llicències.
 • Unificació de les llicències d’obres i d’activitats en aquells supòsits que es precisin ambdues.
 • Millora de la fiscalitat del sector del comerç en matèria de taxes, impostos i pagaments mitjançant la fórmula de reducció i incentivació fiscal lligades a la creació de llocs de treball.
 • Unificació de les Llicències de Terrassa dels establiments d’hostaleria juntament amb la Llicència principal de l’activitat per simplificar els tràmits administratius per a la seva obtenció des d’una mateixa Àrea de l’Ajuntament.
 • Reducció en un 50% del cost de la part proporcional de la llicència de terrasses.
 • Estudi de la possibilitat de reducció la taxa d’escombraries per als bars i restaurants de Reus.
 • Promoció i potenciació dels nostres Mercats Municipals amb mesures com ara el control de la competència deslleial, la reducció fins a un 50% del cost per cada lloc o parada, treballant per aconseguir una plena ocupació dels llocs oferts, convertint així els Mercats Municipals en un focus més d’atenció per als consumidors i turistes a través d’estàndards de qualitat en el servei i els productes oferts.
 • Millora i facilitació de zones d’estacionament tant per als comerciants com per als clients promovent ofertes pel que fa al preu dels aparcaments municipals conjuntament amb les Associacions de Comerciants.
 • Aturar el trànsit al Tomb dels Ravals els dissabtes per tal de promocionar la zona comercial i com a mesura de prova.

 

POLÍGONS INDUSTRIALS

Reus disposa de diversos Polígons Industrials com són el Polígon Dyna, Polígon Granja Vila, Polígon Agro-Reus, Polígon Més de les Ànimes.

Pel que fa al Polígon Tecnoparc ha de seguir sent promocionat per la seva completa o màxima ocupació al costat del nostre gran complex congressual que és Fira Reus, la qual ha de continuar amb la promoció de Reus per convertir-la en un referent de ciutat congressual a tots els nivells i sent així un gran aparador de la nostra ciutat i un immillorable focus d’atracció i atenció per a tot tipus de sectors empresarials i industrials.

El Tecnoparc el volem convertir en la Ciutat de l’Automòbil on s’hi concentrin diferents concessionaris i, a la vegada tingui establiments de restauració i oci familiar per tal que sigui una zona còmoda d’accedir-hi i amb activitats per fer-hi amb la família.

Creiem que el Tecnoparc hauria d’allotjar també uns Multicinemes que tanta falta fan a la ciutat per tal que els reusencs no s’hagin de traslladar a Tarragona o Vila-seca. Ja s’està amb converses amb les empreses interessades i, la propera primavera, Reus podria tornar a tenir sales de cinema.

Mitjançant la promoció i millora dels nostres polígons hem de posar a disposició de nous inversors i empresaris amb necessitat d’implantar a la nostra zona, els suficients incentius tant fiscals, administratius com d’infraestructures perquè triïn els nostres polígons per instal·lar-se. Els farem més atractius mitjançant:

 • La facilitació d’accessos als mateixos i creació d’una xarxa d’interconnexió entre tots ells.
 • Millora de la connexió del transport públic per així apropar els mateixos a la ciutat.
 • Implantació d’un cens i directori amb visualització suficient a través de les noves tecnologies per facilitar la ubicació de cadascuna de les empreses existents en els mateixos.
 • Creació d’una aplicació per a dispositius mòbils que suposi una ràpida localització de les empreses i indústries.
 • Arribada de la banda ampla donant cobertura tecnològica d’última generació a tots els polígons de la ciutat.
 • Convenient senyalització de tots els polígons i de les empreses en ells ubicades.
 • Inclusió dels polígons industrials i les seves empreses a la marca REUS promocionant donada la seva magnífica connexió i proximitat tant amb el Port com amb l’Aeroport.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!