14 abril, 2015

Reunió amb la Unió de Botiguers de Reus i propostes per potenciar el comerç de la ciutatreunio botiguersReunió amb la Unió de Botiguers ReusReunió amb la Unió de Botiguers Reus

Aquesta tarda, el candidat del PPC Reus, Sebastià Domènech, s’ha reunit amb la Junta de la Unió de Botiguers de Reus per tal d’intercanviar punts de vista sobre la situació del comerç a la ciutat i conèixer les seves necessitats.

Domènech, ha volgut destacar que “el comerç de Reus ha estat sempre un sector estratègic i fonamental per la ciutat i que des del PPC Reus es treballarà per seguir revitalitzant el sector del comerç de proximitat. S’ha de protegir i potenciar el comerç del centre de la ciutat, així com el de tots els seus barris, que també formen part de l’eix comercial de proximitat de Reus”.

En aquest sentit, una de les propostes cabdals del PPC Reus és “unificar la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació amb una macro àrea que comprengui promoció econòmica, turisme i ocupació perquè les actuacions concretes de promoció de comerç, empresa, polígons industrials i turisme vagi sempre lligada a la creació de llocs de treball així com a plans d’ocupació. En concret un pla dotat amb 600.000 € dels quals el 50% vindrà l’estalvi del no pagament dels sous als regidors i de la reducció dels càrrecs de confiança en un 50%” els ha remarcat Sebastià Domènech.

Per altra banda i amb l’ànim de recuperar i dinamitzar el comerç tradicional de la nostra ciutat i al qual els nostres veïns i visitants tan arrelats estan, el PPC Reus proposem diverses mesures com:

- Rejoveniment del centre històric i accions per la seva revitalització,  facilitant la implantació de noves activitats comercials i d’oci així com la liberalització dels usos per l’ ocupació de les plantes superiors.

- Oficina específica per a l’assessorament pel que fa a llicències i ajudes de tipus fiscal en relació a la implantació de nous comerços i activitats d’hostaleria.

- Campanyes de suport al comerç situat als barris de la nostra ciutat.

- Identificació de Reus amb Comerç de Qualitat.

- Campanyes per al foment i atracció dels consumidors.

- Suport a les mesures de promoció conjunta amb les associacions comercials de la ciutat per esdevenir un dels motors econòmics i socials de la ciutat.

- Agilització pel que fa a l’atorgament dels Permisos i Llicències d’Activitat per als comerços. L’Ajuntament assumiria, amb els seus mitjans humans i materials, els tràmits i costos que fins ara estan sufragats pel nou empresari, com certs controls administratius necessaris per a les atorgacions de Llicències.

- Creació d’Unitat Especialitzada contra la delinqüència als comerços interactuant conjuntament amb les altres forces de seguretat i els mateixos comerciants.

- Millora de la fiscalitat del sector del comerç en matèria de taxes, impostos i pagaments mitjançant la fórmula de reducció i incentivació fiscal lligades a la creació de llocs de treball.

- Unificació de les Llicències de Terrassa dels establiments de restauració i hostaleria juntament amb la Llicència principal de l’activitat per simplificar els tràmits administratius per a la seva obtenció des d’una mateixa àrea de l’Ajuntament.

- Reducció en un 50% del cost de la part proporcional de la llicència de terrasses.

- Millora i facilitació de zones d’estacionament tant per als comerciants com per als clients promovent ofertes pel que fa al preu dels aparcaments municipals conjuntament amb les Associacions de Comerciants.

- Zona peatonal del Tomb de Ravals, en principi els dissabtes amb les excepcions necessàries per l’ accessibilitat de veïns i vehicles d’ urgència.

El President de la Unió de Botiguers de Reus, Ernest Juncosa Serrano, ha demanat al Partit Popular de Reus i, en concret, al seu cap de llista, Sebastià Domènech, que cal que, pel bé del sector, “s’involucri més als botiguers en totes les decisions sobre accions de promoció i en la celebració de tot tipus d’esdeveniments a la ciutat”.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!