22 octubre, 2014

Dolors Compte: “Seguim conscienciant de la importància del civisme a la ciutat de Reus”La regidoria de Convivència i Immigració de l’Ajuntament de Reus ha iniciat aquesta setmana la campanya de convivència a les comunitats de veïns, amb l’objectiu de promoure la cohesió social entre el veïnat.

La campanya, que compta amb la col·laboració de Federació d’Associacions de Veïns de Reus, ha començat als barris Sant Josep Obrer i Gaudí, on des de fa temps es treballa de forma comunitària a través dels plans de desenvolupament comunitaris. Aquesta actuació consisteix en treballar les relacions veïnals a través d’un cartell en format còmic que recull 18 consells sobre la convivència a les comunitats de veïns i l’entorn.

S’ha triat aquest format més visual per tal de facilitar a tothom la comprensió de la informació que es vol transmetre. Representants veïnals informen al veïnat sobre els consells alhora que faciliten l’exposició del cartell a tots els edificis. S’han editat 300 exemplars d’aquest cartell, que més endavant també estarà present a altres zones de la ciutat.

Inici de la campanya al Barri Sant Josep Obrer

Inici de la campanya al Barri Sant Josep Obrer

 

La regidora de Convivència i Immigració, Maria Dolors Compte, destaca la idoneïtat de començar la campanya als barris on es desenvolupen els plans comunitaris: «L’objectiu d’aquests plans és promoure una intervenció de caràcter social i comunitària per tal d’afavorir la cohesió social i millorar la qualitat de vida al barri, a través de projectes concrets dels quals se’n beneficien els ciutadans, i a més, hi participen. Per això, el fet que els veïns es facin seva aquesta campanya, com ha passat al barri Sant Josep Obrer, és molt important per tal que tingui l’èxit desitjat».

Aquesta actuació s’emmarca dins de la campanya «Reus Conviu», que treballa la regidoria de Convivència i Immigració de l’Ajuntament de Reus amb l’objectiu de promoure la convivència i la cohesió social a la ciutat des de novembre de 2012.

El Govern de Reus ha aprovat enguany l’Ordenança de civisme, amb la qual es fa visible el compromís públic per la convivència i la política de tolerància zero contra els actes incívics. L’ordenança regula aquelles conductes que poden pertorbar la convivència, amb especial atenció a les que generen més preocupació entre la ciutadania.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!