26 junio, 2014

El Parlament aprova una moció del PPC per millorar la promoció del patrimoni cultural com a atractiu turísticEl ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí per unanimitat una moció del Partit Popular de Catalunya sobre l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i en relació a la millora de la seva difusió i promoció del patrimoni cultural català.

La moció aprovada insta el Govern a obrir  línies de treball efectives entre l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural i l’Agència Catalana de Turisme per tal de millorar la difusió del patrimoni cultural català entre els més de dos milions de turistes que visiten anualment Catalunya. En aquest sentit s’insta a buscar també el treball conjunt amb els serveis de turisme de les Diputacions provincials i ajuntaments catalans, a elaborar un pla de màrqueting i comunicació de l’Agència de Patrimoni Cultural per definir objectius i estratègies de millora i a aprofitar més i millor els instruments que les tecnologies intel·ligents de la informació i la comunicació posen al nostre abast per a captar nous públics i millorar les dinàmiques experiencials de consum que el visitant demana actualment.

La diputada Alicia Alegret, ha demanat una ràpida actuació en tots aquests temes “per tal de no perdre oportunitats en un sector turístic que genera un impacte de 400 milions d’euros, amb més de 600 empreses creades i que genera més de 4.000 llocs de treball. Ens visiten turistes d’arreu del món que majoritàriament visiten equipaments privats, de fundacions o en tot cas de gestió local com la Sagrada Família, la Pedrera, la Casa Batlló, el Museu Dalí o el Museu Picasso. Cal que la Generalitat es pregunti perquè els equipaments  culturals públics de la Generalitat no estan captant aquest fluxe de visitants i cal fer un bon diagnòstic de la situació i posar-hi solucions urgents”.

En aquesta línia, Alegret ha afegit que: “Es tant important atraure el turisme estranger com fer-ho amb el turista de proximitat, és a dir, el català i el de la resta d’Espanya. Per aconseguir que el turisme s’interessi també pels equipaments públics que gestiona la Generalitat, el govern català ha d’estendre pons de col·laboració amb les diputacions, ajuntaments i amb el territori. Només així aconseguirem enfortir la marca Catalunya de la mà de marques territorials com Barcelona, Costa Daurada, Costa Brava, Terres de Lleida, Terres de l’Ebre, etc.”

Taxa turística destinada a promoció cultural

La moció també demana que es defineixin els imports provinents de la taxa turística previstos de destinar a matèria de promoció cultural i de patrimoni així com l’ús que hi donarà el Departament de Cultural. Sobre això, Alegret ha manifestat que “els ajuntaments fa mesos que saben quins imports han recaptat amb la taxa turística i ja s’està treballant en programes de foment del turisme a nivell local. No pot ser que a dia d’avui, la conselleria de cultura encara no sàpiga quants diners té per invertir en patrimoni cultural i a quines accions concretes es destinaran”.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!