14 febrero, 2014

Alicia Alegret: “La proximitat i la col·laboració policial i ciutadana estan donant els seus fruits a Reus. Els fets penals han baixat a la ciutat”Avui, a la Junta Local de Seguretat de Reus,  s’han presentat les dades sobre seguretat ciutadana relatives a la Capital del Baix Camp durant l’any passat. Durant l’any 2013 s’han reduït en un 1% els fets penals a la ciutat. És una dada positiva per sí sola, però més encara perquè confirma una tendència a la baixa. En 4 anys, els fets penals coneguts han baixat a Reus un 5,48%. Per tot això, una de les conclusions de la Junta Local de Seguretat ha sigut que Reus és una ciutat segura.

 Tal i com ha destacat Alegret: “La col·laboració entre cossos policials a la ciutat i entre administració, entitats i ciutadania està donant els seus fruits. Aquesta col·laboració entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policial Nacional i Guàrdia Civil és una de les marques d’identitat de l’actuació policial a Reus i un dels motius dels bons resultats i la feina ben feta”

Un altre dels aspectes que s’han destacat a la Junta Local de Seguretat de Reus, a la qual ha assistit també el Subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, el delegat de la Generalitat, Joaquim Nin i els principals comandaments dels cossos policials que treballen a Reus, ha estat la valoració positiva del model de proximitat policial que s’està aplicant a la ciutat i que s’ha traduït en un increment del 30% de les patrulles a peu a la ciutat, en un augment del 73,98% de les actuacions en matèria de civisme, entre d’altres dades. Pel que fa a les accions que més s’han destacat, en el marc de la proximitat, en paraules de la regidora: “La posada en marxa de les Comissaries Externes de Proximitat, com a punts de recollida de denúncies i d’informació en diferents zones de la ciutat per facilitar el contacte de les institucions policials amb la ciutadania o l’atribució de noves funcions a la Unitat Especial d’Intervenció Ràpida per donar suport al servei ordinari de les patrulles a peu. La proximitat policial és una forma de treballar que estem aplicant a tota l’estructura i unitats, i que es tradueix en més policia al carrer, fet que la ciutadania també percep”. Per la seva banda, el Subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, ha destacat també la “col·laboració entre cossos policials de Reus i la magnífica feina que s’està realitzant a la ciutat, en aquesta línia”

La Junta Local de Seguretat de Reus ha constatat un descens dels fets penals de l'1%, dels fets delictius a la ciutat. Reus continua essent una ciutat segura.

La Junta Local de Seguretat de Reus ha constatat un descens dels fets penals de l’1%, dels fets delictius a la ciutat. Reus continua essent una ciutat segura.

Alegret ha conclòs que “Les dades ens diuen que, malgrat la crisi, la seguretat a la ciutat està millorant. Però no en tenim prou. El nostre objectiu és la millora continua. Per això:

  • Volem continuar en la línia de reducció dels fets delictius a la ciutat.
  • Continuarem amb les polítiques i accions de proximitat policial i amb el reforç de l’activitat orientada en l’àmbit del sector del comerç, l’empresa i l’habitatge.
  • Seguirem amb la participació, la col·laboració i la coordinació entre les diferents institucions, entitats, cossos policials i ciutadans perquè és la clau en la millora de la prevenció i dels bons resultats en l’àmbit de la seguretat a la ciutat.”

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!