10 febrero, 2014

Alicia Alegret destaca l’augment d’un 13% de l’ocupació als pàrquings municipals de Reus Des de l’1 de desembre, aparcar als pàrquings municipals de Reus és més barat: el màxim diari ha passat de 8 a 4 euros i, a la nit, la nova tarifa nocturna permet aparcar per 0,50 euros l’hora. Amb les noves tarifes, el balanç de la campanya de Nadal confirma un augment del nombre d’usuaris: la demanda va ser d’un 13,5% superior a l’any anterior, més de 104.000 vehicles en un mes.

 L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal AMERSAM, va aprovar a la tardor una rebaixa important de les tarifes d’aparcament –el màxim diari ha passat de 8 a 4 euros en els pàrquings subterranis– com a mesura de dinamització econòmica i coincidint amb els 25 anys de la creació de l’empresa. Aquesta proposta de preus, plantejada com una mesura més de dinamització econòmica, té com a objectiu incentivar i bonificar la utilització dels pàrquings municipals.

 Justament,per aquest motiu, les noves tarifes s’apliquen des de l’1 de desembre de 2013,per incidir en la campanya de Nadal. Així, el balanç d’usuaris a la xarxa d’aparcaments municipals entre el 6 de desembre i el 6 de gener és de 104.114,dada que es tradueix en un increment del 13,5% en relació al mateix període del’any anterior.

 La regidora de Promoció Econòmica i consellera delegada d’AMERSAM, Alícia Alegret, considera un encert haver avançat l’entrada en vigor de les noves tarifes al desembre: «Un increment superior al 13%durant la campanya de Nadal demostra que els veïns de Reus i els visitants han fet un major ús dels pàrquings, afavorint que l’aparcament no fos un obstacle per passar unes hores de compres i d’oci a la ciutat».

 Els aparcaments on més ha augmentat la demanda són Llibertat –amb un increment del 19 %–, Oques –amb un augment del 17%– i en tercer lloc, el pàrquing Carrilet–amb un increment del 10% i que, en moments puntuals, com el dia de la Cavalcada de Reis, va penjar el cartell de complert.

 Aquesta rebaixa de tarifes s’ha plantejat com una mesura de dinamització econòmica iseran vigents tot el 2014, l’any en què AMERSAM celebra 25 anys, «una data per reafirmar l’aposta municipal per la reordenació del trànsit confirmant la tendència de rebaixar les tarifes dels aparcaments subterranis per sota de les de zona blava en superfície. I ho fem per aconseguir diversos objectius:millorar la mobilitat a la ciutat, conduir els vehicles directament als aparcaments i alliberar la via pública.»

 Avantatges per als abonats 

El col·lectiu de clients més fidels dels pàrquings municipals també es beneficia d’aquest paquet d’ofertes: tots els preus vigents es mantenen is’afegeix un descompte del 75% en la contractació d’un segon abonament per part del titular. Així, cada abonat pot gaudir d’una segona targeta addicional a un preu molt inferior.

 En aquest cas, l’increment no té tanta repercussió com la demanda comercial: els nous abonaments realitzats per aquest concepte representen a hores d’ara un 3%sobre el total. El nombre d’abonaments es va incrementar lleugerament durant 2013, amb un total de 1.060 contractes, la majoria a temps parcial.

 

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!