10 diciembre, 2013

Alicia Alegret: “Amb la implantació del Reempresa a Reus, recolzem nous emprenedors però també empreses de la ciutat ja existents”L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus oferirà serveis de transmissió empresarial a través de REDESSA, després que aquest dimarts 10 de desembre s’hagi signat un conveni amb el Centre Reempresa de Catalunya (www.reempresa.org/reus). El Centre de Reempresa és un sistema a través del qual, un nou emprenedor pot comprar empreses en funcionament per tal de continuar amb la seva activitat. Aquesta iniciativa està funcionant amb èxit des de 2011 a altres ciutats de Catalunya com Badalona, Castelldefels o Figueres i també a la Diputació de Barcelona per a municipis de l’àrea metropolitana. En aquest temps s’han cedit 160 empreses, fet que ha permès mantenir 400 llocs de treball directes.

A través d’aquest conveni, personal de REDESSA rebrà la formació necessària per assessorar aquells empresaris que volen cedir la seva empresa i també als emprenedors que volen gestionar una empresa que ja estigui en funcionament, estalviant-se els tràmits de creació de l’empresa. Des del Centre Reempresa es calcula que a la nostra demarcació hi ha unes 300 empreses amb possibilitat de ser cedides. El conveni té una vigència de 3 anys. La previsió és que en aquest temps REDESSA ofereixi unes 120 empreses cedents i que el 15% d’aquestes acabin sent finalment cedides.

La regidora de Promoció Econòmica, Alícia Alegret, ha destacat que «és fonamental treballar amb l’empresa ja existent, la que durant els darrers anys ha arrelat i s’ha consolidat al territori i que també necessita d’un pla d’acció específic per tal de continuar creixent i generant ocupació. Creiem que amb aquest mecanisme de transmissió d’empreses no només treballarem per la creació d’ocupació, sinó també per mantenir un factor tan important de la ciutat com són les seves petites empreses».

Moment de la presentació del Reempresa, iniciativa que s'implanta a Reus a través de la regidoria de Promoció Econòmica, al capdavant de la qual hi ha Alicia Alegret

Moment de la presentació del Reempresa, iniciativa que s’implanta a Reus a través de la regidoria de Promoció Econòmica, al capdavant de la qual hi ha Alicia Alegret

Durant aquest 2013 des de REDESSA s’han atès al voltant de 400 visites d’emprenedors que han realitzat un total de 2.500 consultes empresarials, la majoria de les quals relacionades directament amb l’assessorament per a la creació d’un negoci. Així, gairebé el 90% de les visites han estat assessorades per la realització del Pla d’Empresa, el 80% també s’han interessat per conèixer les formes jurídiques, un 65% requerien informació sobre finançament, tràmits administratius i línies de subvenció municipals, seguit d’un 52% de visites interessades per la capitalització de l’atur. A través d’aquesta conveni, el Reempresa també serà una opció a oferir, de manera que es posarà a disposició dels emprenedors un catàleg de negocis que han demostrat la seva viabilitat econòmica i que necessiten d’algú que prengui el relleu al capdavant dels mateixos.

El servei de Reempresa és gratuït i es suma a d’altres que s’ofereixen des de REDESSA i des de l’àrea de Promoció Econòmica, com ara l’assessorament personalitzat i especialitzat per a la creació d’empreses, jornades de formació i de networking actiu, assessorament en creixement, innovació i internacionalització empresarial, bonificacions fiscals per a negocis de nova creació, suport econòmic amb ajudes a l’activitat comercial i a la nova emprenedoria o espais a preu assequible i adaptats a les necessitats de cada empresa o activitat .

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!