25 octubre, 2013

Alicia Alegret: “Rebaixem el preu dels pàrquings de Reus per atraure compradors, visitants i impacte econòmic a la ciutat”La Primera Tinent d’Alcalde de Reus, Alicia Alegret ha presentat avui la nova i competitiva rebaixa de preus dels pàrquings municipals de la ciutat que es començarà a aplicar a partir de l’1 de desembre de 2013 i durant tot el 2014: Aparcar a tots els pàrquings públics de Reus costarà un màxim de 4 euros al dia. 

L’objectiu, tal i com ha explicat Alegret és “beneficiar els sectors del comerç, la restauració i l’oci nocturn i també els professionals que treballen diariament prop dels aparcaments municipals. A banda creiem que podem qualificar aquesta rebaixa de “mesura social” en el sentit que s’adapten a la conjuntura econòmica actual i busquen que el cost d’aparcar al vehicle suposi una despesa excessiva per a la ciutadania”
Es posa en marxa una tarifa nocturna de 0’50 euros l’hora des de les deu de la nit a les sis del matí, entre d’altres novetats importants. L’objectiu, tal i com ha explicat Alegret és “beneficiar els sectors del comerç, la restauració i l’oci nocturn i també els professionals que treballen diariament prop dels aparcaments municipals. A banda creiem que podem qualificar aquesta rebaixa de “mesura social” en el sentit que s’adapten a la conjuntura econòmica actual i busquen que el cost d’aparcar al vehicle suposi una despesa excessiva per a la ciutadania” 

L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal AMERSAM, preveu una rebaixa important de les tarifes d’aparcament –el màxim diari passa de 8 a 4 euros en els pàrquings de la primera corona– com a mesura de dinamització econòmica i coincidint amb els 25 anys de la creació de l’empresa. Amb aquesta proposta de preus de cara a l’exercici 2014, es pretén incentivar i bonificar la utilització dels pàrquings municipals i alliberar places d’aparcament en superfície. AMERSAM celebra 25 anys l’any 2014 i per commemorar-ho presenta una campanya agressiva de preus als pàrquings subterranis per captar nous clients, sobretot entre els conductors que habitualment aparquen a la zona blava. Així, la xarxa d’aparcaments municipals –amb 7 equipaments i un total de 2.300 places– reforça l’aposta per millorar la mobilitat a la ciutat, amb la conducció dels vehicles directament als aparcaments, descongestionant de trànsit la via pública. I enguany ho fa amb un cop d’efecte que consolida la tendència de rebaixar les tarifes delspàrquings subterranis, de manera que aparcar-hi sigui més còmode i barat que fer-ho a les places de zona blava en superfície.

El més destacat de les noves tarifes és la reducció del preu màxim diari, a la primera corona –que integren els aparcaments de la Llibertat, Oques i Baluard– passa de 8 a 4 euros i a la segona corona –la resta: Prim, Pastoreta, Sant Ferran i Carrilet–, de 5 a 4 euros. Això significa que a partir de la 3a hora d’estada, el preu ja no pot superar els 4 euros. El preu de la primera i de la segona hora s’incrementa en 0,05 euros, passant d’1,70 a 1,75 euros, un increment del 2,90%.

Tarifa nocturna a 50 cèntims l’hora

Una altra novetat destacada és la posada en marxa d’una tarifa nocturna que permetrà aparcar per un preu de 0,50 euros l’hora des de les deu de la nit a les sis del matí. Amb aquesta mesura, la xarxa d’aparcaments municipals ofereix una tarifa per afavorir el sector de la restauració i de l’oci nocturn.

Aventatges per als abonats i nova targeta especial aniversari

El col·lectiu de clients més fidels dels pàrquings municipals també es beneficiarà d’aquest paquet d’ofertes: tots els preus vigents es mantenen i s’afegeix un descompte del 75% en la contractació d’un segon abonament per part del titular. Així, cada abonat podrà gaudir d’una segona targeta addcional a un preu molt inferior. Si l’abonament pertany a una empresa que no vulgui disposar d’una segona targeta d’abonament a un preu reduït, el descompte es convertirà en vals d’aparcament per regalar entre els seus clients.

El nombre d’abonaments s’ha incrementat lleugerament enguany, amb un total de 1.060 contractes d’abonament –la majoria de temps parcial–, xifra que suposa un 3% més que al desembre de 2012.

Però la llista de novetats continua amb la creació del nou servei Targeta 25 anys, que permet el pagament mensual dels consums efectuats als pàrquings municipals mitjançant domiciliació bancària, gaudint d’un descompte del 50% respecte al preu màxim diari a partir d’un consum mínim mensual de 20 euros, passant de 4 euros al dia a només 2 euros.

Nous preus a partir de l’1 de desembre

Coincidint amb la campanya de Nadal, AMERSAM estrenarà les noves tarifes l’1 de desembre, per afavorir els sectors comercial, de la restauració i de l’oci nocturn. D’aquesta manera, els nous preus seran vigents de l’1 de desembre de 2013 a 31 de desembre de 2014. Amb aquesta rebaixa, l’empresa municipal que gestiona els aparcaments vol incentivar el canvi en els hàbits d’aparcament i ho fa coincidint amb el 25è aniversari, per això proposa bonificacions en el preu dels aparcaments juntament amb l’aplicació d’increments en l’aparcament regulat en superfície.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!