26 julio, 2013

Alicia Alegret: “Un dels principals objectius d’aquest govern és escurçar el termini de pagament a proveïdors”La Primera Tinent d’Alcalde i regidora del Partit Popular de Reus, Alicia Alegret, ha explicat avui, després del Ple Municipal en el qual s’han exposat els terminis i els mecanismes pels quals l’Ajuntament de Reus es podrà beneficiar del Fons de Liquiditat Autonòmic previst pel govern del Partit Popular per sanejar els comptes de les administracions locals que  “aquest segon pla de pagament a proveïdors que arriba ara també del govern central,  ens permetrà pagar totes les factures de l’any 2012. Això és gràcies, de nou, al decret de mesures urgents contra la morositat i a les mesures extraordinàries però necessàries del Partit Popular en benefici dels ajuntaments. I és que aquest govern, el govern del Partit Popular està ajudant als ajuntaments i per extensió a les petites i mitjanes empreses de la nostra ciutat a que no caiguin, a que resisteixin i a que millorin la seva salut financera i econòmica”.

Alegret ha apuntat que  “El primer pla de pagament aprovat pel Partit Popular va permetre a l’Ajuntament de Reus liquidar totes les factures endarrerides fins a data 31 de desembre de 2011. Primera mesura que va evitar la fallida econòmica del consistori i va establir un primer mur de contenció per aturar l’allau que apuntava el deute astronòmic de l’Ajuntament.  Els fruits de la bona gestió de govern ja s’estan començant a veure en mesures com les que aprovem avui aquí”.

Alicia Alegret, Primera Tinent d'Alcalde de Reus

Alicia Alegret, Primera Tinent d’Alcalde de Reus

La Primera Tinent d’Alcalde de Reus ha explicat també que “Des del govern de Reus hem tingut des de principi de mandat i fins al final un objectiu que estem assolint dia a dia: pagar al dia als nostres proveïdors de l’Ajuntament.  Ens hem arribat a situar com saben en 180 dies degut al forat econòmic que ens vam trobar. Ara mateix estem en 113 i durant els propers dos anys continuarem reduint aquest termini. Aquest és el nostre compromis, doncs no volem continuar demanant als petits i mitjans empresaris de la ciutat, que treballen per l’ajuntament, que siguin pràcticament els nostres creditors com passava fins ara. Estem parlant de que puguin oferir els seus serveis a l’administració amb la garantía de que cobraran en un temps raonable, amb uns terminis que els permetin seguir obrint la persiana dels seus negocis cada matí”.

Alicia Alegret ha conclòs dient que “No donar suport a aquest pla d’ajust és no donar suport als empresaris petits i mitjans de la ciutat. L’ajuda que ens arriba de Madrid sumada a la contenció econòmica i a la gestió austera, eficaç i solvent que estem duent a terme a l’ajuntament contribuiran a que no quedin factures “al calaix”, a escurçar el termini de pagament als proveïdors i a que fins al 2015 hagim reduit el deute en 120 milions d’euros passant dels 349 de 2013 als 260 previstos pel 2015″.

 

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!