3 julio, 2013

Alicia Alegret: “Els Fons FEDER que ha aconseguit Reus, donaran un nou impuls al Gaudí Centre”La Direcció General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya ha incorporat el projecte “Espai Gaudí i el Modernisme de Reus” en les actuacions cofinançades pel FEDER Catalunya 2007-2013 en l’eix “Desenvolupament sostenible local i urbà”. El cofinançament amb els ajuts europeus és de 249.865 euros, el 50% del cost d’execució total del projecte. La resta anirà a càrrec de l’Ajuntament de Reus. Aquest projecte està previst desenvolupar-ho entre els anys 2013 i 2014.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Reus vol millorar el contingut expositiu del Gaudí Centre per oferir una experiència de visita més atractiva i, així, millorar la capacitat d’atracció per incrementar el número de visitants. I més visitants vol dir, també un nou impuls a la dinamització del sector comercial, de la restauració i de l’hoteleria de la ciutat. Així mateix, el projecte vol posar en valor la figura de Domènech i Montaner i la seva relació amb el Modernisme de Reus; i, a la vegada, fomentar la visita posterior al patrimoni Modernista i altres atractius culturals de la ciutat”.

Nou discurs expositiu
El projecte, presentat per l’Ajuntament i coordinat per l’Agència Reus Promoció, contempla renovar l’espai expositiu de la primera planta del Gaudí Centre i, per tant, la part final de la vista a l’equipament.

L’actuació defineix un discurs expositiu que enllaça la figura i l’obra de d’Antoni Gaudí —desenvolupada a la resta d’espais del Gaudí Centre— amb el patrimoni modernista de Reus. Es defineixen 3 conceptes: de Gaudí a Domènech i Montaner; Domènech i Montaner i la configuració del Reus modernista; i Reus, la ciutat modernista del segle XXI.

El projecte incorpora les noves tecnologies d’informació i comunicació per fer la visita més atractiva i entenedora.

Gaudí Centre

Gaudí Centre

Impacte econòmic
En paraules de la regidora de comerç i turisme de Reus, Alicia Alegret: “El cofinançament europeu permetrà impulsar un projecte que contribuirà a que el Gaudí Centre segueixi encapçalant la projecció turística i cultural de la ciutat de Reus durant els propers anys a la vegada que contribuirà a mantenir l’impacte econòmic que l’afluència de visitants a la ciutat comporta per als sectors del comerç i la restauració locals. En aquest sentit, el govern de Reus considera prioritari poder dur a terme aquest projecte amb l’objectiu estratègic de donar un nou impuls al principal reclam turístic de la ciutat”.

Segons dades de l’Agència de Promoció de Ciutat, es calcula que el 40% dels visitants a Reus passa pel Gaudí Centre, i que realitzen a la ciutat una despesa mitjana de 150 euros, segons les autoenquestes que es realitzen a l’Oficina de Turisme.

Perfil dels visitants
Des de la seva inauguració l’any 2007, el Gaudí Centre ha anat incrementant any a any el nombre de visitants. Un total de 79.138 persones van visitar el Gaudí Centre durant el 2012, el que representa un increment de l’1% resepecte el 2011 i, per tant, un nou rècord de visites des que es va inaugurar l’equipament. El Gaudí Centre ha compensat la prevista baixada de visitants nacionals amb l’augment de visitants internacionals, sobretot de procedència russa, que van experimentat un augment del 30%.

Del total de visitants del 2012, un 92% van ser turistes i un 8% visitants escolars. Entre els turistes, un 74% van visitar el Gaudí Centre de manera individual i un 26% ho va fer amb grups organitzats. El perfil del visitant de l’equipament és majoritàriament individual (en el darrer any ha continuat augmentant el seu percentatge) i la seva visita a Reus la realitza generalment en família. La valoració que han fet del Gaudí Centre ha estat excel·lent, amb una nota de 9’2 sobre 10.

El passat 25 de juny, amb motiu de la jornada de portes obertes del 25 de juny amb què el Gaudí Centre celebra l’aniversari del naixament de l’arquitecte Antoni Gaudí, un total de 979 persones van visitar l’equipament, el que representa el rècord històric de visites.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!