6 junio, 2013

Tona Duch, regidora de Formació per la Integració de Reus: “Hem assolit l’objectiu d’augmentar la qualitat i l’oferta de la formació a la ciutat”La regidora de Formació per la Integració de Reus, Montserrat Duch, ha presentat aquest dijous l’oferta formativa del Centre de Formació d’Adults Escola Marta Mata per al curs 2013-2014, caracteritzada per l’augment del nombre de places i el manteniment del preu dels cursos.

Com a novetat, cal destacar el fet que per al proper curs 2013-2014 s’oferiran un total de 346 places, una oferta superior a la del curs anterior. Un dels cursos que s’ofereixen i que més ha augmentat el nombre de places ha estat el de GES (Graduat en Educació Secundària), que comptarà amb 20 places més. Aquest augment de places ha estat motivat per la demanda creixent dels darrers anys. 

També cal destacar que per primer cop els alumnes tenen la possibilitat de matricular-se d’assignatures sòltes del curs d’accés a la universitat per a majors de 25 anys. L’oferta formativa del CFA Escola Marta Mata pel curs 2013-2014 és la següent:

  • Iniciació a la informàtica, 1 grup de15 places.
  • Cicle Instrumental nivell I, II i III,1 grup de 35 places per la tarda. 10 places més que l’any passat.
  • Graduat en Educació Secundària (GES), 6 grups que suposen un total de180 places en oferta de matí, tarda i vespre. 20 places més que l’any passat.
  • Curs d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà,1 grup de 27 places per la tarda.
  • Curs d’accés a cicles formatius de Grau Superior, 2 grups que suposen un total de 54 places, matí i vespre.
    Curs d’accés a la universitat per a majors de 25 anys, 1 grup de 35 places al vespre.

Pagament dels cursos

Pel curs 2013-2014 s’han mantingut els preus i els abonaments (atur, família nombrosa o monoparental) i existeix ha la possibilitat de pagament fraccionat de la matrícula. Destaca com a novetat la introducció de preus especials per a persones amb certificat de discapacitat.

Tona Duch, regidora de Formació per la Integració de Reus

Tona Duch, regidora de Formació per la Integració de Reus

 Tal i com ha explicat la Regidora de Formació per la Integració, Montserrat Duch: “Totes aquestes noves mesures, com l’augment de places i facilitats en el seguiment i el pagament dels cursos, pretenen consolidar l’oferta formativa d’adults, un aspecte clau per fer front a la crisi econòmica. Valorem molt positivament  la tasca que fa el personal, docent i no docent, i l’alumnat del CFA Escola Marta Mata, i és destacable que aquest centre ofereixi una atenció personalitzada a l’alumnat a través de tutories durant tot el curs. D’aquesta manera, es facilita que les persones adultes puguin millorar la seva formació”

Preinscripció al juny

Les dates per a la preincripció són del 20 al 28 de juny al mateix centre, ubicat al Mas Carandell al barri Gaudí. La preinscripció és oficial i es fa a través de l’aplicatiu informàtic del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que numera i barema totes les sol·licituds presentades. 

Valoració positiva del curs 2012-2013

Un any més, aquest curs 2012-2013, al voltant del 80% dels alumnes del CFA Escola Marta Mata ha aprovat les proves d’accés a cicles formatius i a la universitat. Un requisit imprescindible per poder continuar la seva formació acadèmica.

Concretament, el percentatge d’aprovats ha estat d’un 82% en les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà; d’un 74% en les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Superior; i d’un 70% en les proves d’accés a la universitat.

 

 

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!