20 junio, 2013

Alicia Alegret: “El Gaudí Centre és ja un referent del turisme cultural català”El Gaudí Centre de Reus va batre un record històric de visitants en un sol dia el passat dimarts 18 de juny, quan un total de 901 persones van passar pel centre d’interpretació sobre la vida i l’obra de l’arquitecte Antoni Gaudí. El 80% dels visitants va ser d’origen rus. El nou rècord confirma el potencial d’atracció de l’equipament del turista de la Costa Daurada que busca un complement cultural a l’oferta de sol i platja.  

Les dades confirmen les previsions de l’Agència de Promoció de Ciutat pel que fa al número de visitants d’aquest estiu. El passat mes de maig es va tancar amb un increment del 23% de visitant respecte el mateix mes de l’any passat. I, fins al moment, aquest mes de juny també està superant les dades de 2012.
 

Impacte econòmic
 
Alícia Alegret, regidora de Promoció Econòmica, afirma que el Gaudí Centre «és un referent de turisme cultural de Catalunya que, a la vegada, contribueix de manera decisiva a la dinamització econòmica de la ciutat, sobretot del seu sector comercial».


En aquest sentit, l’Agència de Promoció de Ciutat calcula que l’impacte econòmic dels turistes a Reus del dimarts 18 de juny s’estima en uns 345.000 euros de despesa en compres i restauració. La dada s’extreu d’una estimació de 2.300 visitants al conjunt de la ciutat (es calcula que el 40% de visitants a Reus passa pel Gaudí Centre), i d’una despesa mitjana de 150 euros, segons les autoenquestes que es realitzen a l’Oficina de Turisme.
 

Perfil dels visitants
 
Des de la seva inauguració l’any 2007, el Gaudí Centre ha anat incrementant any a any el nombre de visitants. Un total de 79.138 persones van visitar el Gaudí Centre durant el 2012 ,el que representa un increment de l’1% resepecte el 2011 i, per tant, un  nou rècord de visites des que es va inaugurar l’equipament. El Gaudí Centre ha compensat la prevista baixada de visitants nacionals amb l’augment de visitants internacionals, sobretot de procedència russa, que van experimentat un augment del 30%.
 

Del total de visitants del 2012, un 92% van ser turistes i un 8% visitants escolars. Entre els turistes, un 74% van visitar el Gaudí Centre de manera individual i un 26% ho va fer amb grups organitzats. El perfil del visitant de l’equipament és majoritàriament individual (en el darrer any ha continuat  augmentant el seu percentatge) i la seva visita a Reus la realitza generalment en família. La valoració que han fet del Gaudí Centre ha estat excel·lent, amb una nota de 9’2 sobre 10.

 

Imatge de l'interior del Gaudí Centre de Reus

Imatge de l’interior del Gaudí Centre de Reus


Jornada de portes obertes al Gaudí Centre

El dimarts 25 de juny, data en que es commemora el 160 aniversari del naixement de l’arquitecte Antoni Gaudí a Reus, el Gaudí Centre torna a obrir les seves portes gratuïtament a totes les persones que el vulguin visitar. La jornada, que es celebra cada any el dia 25 de juny des de que es va inaugurar el centre, està dirigida principalment als ciutadans de Reus que volen visitar el Centre, i que volen conèixer les últimes novetats que s’hi ha realitzat.


Amb l’objectiu de que la jornada es desenvolupi d’una forma organitzada, s’han establert diferents horaris de visita (11:00, 12:00, 17:00 i 18:00h). Per inscriure’s, és imprescindible realitzar la reserva prèvia al mateix Gaudí Centre, o bé trucar al telèfon de l’Oficina de Turisme, el 977 010 670.
  

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!