14 mayo, 2013

Alicia Alegret: ” L’aeroport de Reus és una de les peces claus pel desenvolupament econòmic de la Província de Tarragona”La Primera Tinent d’Alcalde de Reus i Diputada Autonòmica, Alicia Alegret ha participat aquest dimarts en l’acte de presentació  del llibre editat per ZFA Arquitectural Foundation “Un repte estratègic del Camp de Tarragona. El Sector d’Activitat Econòmica de l’aeroport de Reus”.

L’acte, que s’ha celebrat a la Sala d’Actes de la Cambra de Comerç de Reus ha comptat amb la presència del Subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, del President de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà i del President de la Fundació ZFA, Juan Manuel Zaguirre, entre d’altres, a més dels tècnics en matèria urbanística i de planificació estratègica que han participat en la redacció del llibre.

L’obra analitza i descriu les possibilitats d’implantar un Sector d’Activitat Econòmica al voltant de l’aeroport de Reus i detalla de quina manera es pot pensar, planificar, programar i gestionar l’activitat econòmica d’un determinat territori en temps d’incertesa i canvi global.

En el transcurs de la seva intervenció, Alicia Alegret ha destacat que  “la inversió que s’ha executat a l’aeroport de Reus durant els darrers anys i que està servint per dinamitzar la Costa Daurada i el Camp de Tarragona. Més de 85 milions d’euros que han servit perque a dia d’avui, Reus tingui un aeroport renovat, competitiu, amb capacitat per operar amb tres milions de passatgers i per assumir divuit vols cada hora.” 

Portada d' "El Sector d'Activitat Econòmica de l'aeroport de Reus" de ZFA Foundation

Portada d’ “El Sector d’Activitat Econòmica de l’aeroport de Reus” de ZFA Foundation


“En paral·lel
, -ha afegit Alegret, la contenció en el preu de les taxes que s’ha aplicat en el nostre aeroport, en front la pujada d’altres aeroports principals com el de Barcelona, ens fan també més competitius a l’hora d’atraure nous vols, noves operacions i noves oportunitats. Aquests factors cal que també els aprofitem, no només en l’àmbit turístic, sinó també en altres sectors d’activitat econòmica”.

La Primera Tinent d’Alcalde de Reus també ha destacat  “la necesaria adaptació als nous temps, a les noves realitats però sense perdre en cap moment l’objectiu d’aconseguir més sinèrgies positives per als pobles i ciutats de l’entorn de l’aeroport. L’enclau privilegitat en el que es troba l’aeroport,, les connexions i xarxa d’infraestructures que s’hi està desenvolupant al seu voltant i la proximitat amb d’altres pols econòmics com són el Port de Tarragona, el clúster de la química o el cluster tecnològic, en nutrició i salut al Tecnoparc fan que es donin les condicions necessàries per a desenvolupar un projecte d’aquestes característiques que capitalitzi i aprofiti tots aquests elements estructurals i estratègics que a pocs llocs d’Espanya es donen en un espai tant reduït com a casa nostra.

Alegret ha volgut remarcar també la “vocació supralocal i la necesaria implicació de tot el territori, entenent un projecte d’aquestes característiques com un projecte positiu tant pel sector públic, com pel privat, tant per les grans ciutats, com pels petits municipis, tant per a l’empresariat local com per al posicionament estratègic i global de la Província de Tarragona”.

Finalment la diputada popular s’ha referit també a les infraestructures del Camp de Tarragona afirmant que “El SAE podria suposar a més una peça vertebradora de les infraestructures viàries, aeroportuàries i ferroviàries del camp i fins i tot, m’atreveixo a dir, un impuls necessari per a acelerar aquelles infraestructures que històricament s’han reclamat i que arriben de forma més lenta del que caldria”

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!