27 mayo, 2013

Alicia Alegret: “Des d’ara fins a finals de mandat reduirem el deute municipal de Reus en 120M€”El Ple Extraordinari convocat a l’Ajuntament de Reus per tal d’explicar a la ciutadania reusenca  la situació econòmica municipal i la previsió d’actuació futura per continuar sanejant l’economia municipal ha servit per explicar al detall la reestructuració «profunda i sòlida» de les empreses municipals que s’està realitzant en base a l’informe d’avaluació de la situació econòmica i financera  que conclou dues idees clau:

• La principal prioritat de la gestió financera del govern de Reus és reduir el desmesurat nivell d’endeutament municipal.

• Les finances de l’Ajuntament i del grup d’empreses municipal entren en un escenari d’estabilitat gràcies a la introducció de criteris de rigor, control i bona gestió.

 La Primera Tinent d’Alcalde de Reus i Portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament, Alicia Alegret, ha explicat, durant la seva intervenció que “en essència, aquests dos anys de mandat han servit per implantar un nou model econòmic i de gestió a l’administració pública de la ciutat de Reus. Un model enfocat a corregir, sanejar i racionalitzar els excessos econòmics que durant els darrers anys es van produir en aquesta ciutat amb l’objectiu que ningú pugui tornar a traspassar els límits ni portar la ciutat de Reus a les astronòmiques xifres d’endeutament amb què ens hem trobat”

“Aquest deute acumulat és el gran problema i el fet que condiciona tota la gestió econòmica de l’Ajuntament de Reus. Els esforços d’aquest govern, en conseqüència, han d’anar dirigits doncs a reduir al màxim aquest deute i des d’ara fins a finals de mandat reduirem aquest deute en més de 120 milions d’euros (20.000 milions de les antigues pessetes). Aquest és el camí a recorrer”, ha explicat la primera tinent d’alcalde de Reus

 No estem sols en aquest viatge de recuperació econòmica de la ciutat. Tenim l’Administració de l’Estat, que ha posat sobre la taula un pla de pagament a proveïdors que va permetre pagar les factures que hi havia acumulades al calaix per valor de 36,6 milions d’euros. A la vista, hi ha un nou pla nacional de pagament a proveïdors durant aquest 2013 per tal que les Comunitats Autònomes liquidi el deute pendent amb les administracions locals. Aquestes mesures impulsades pel Partit Popular, contribueixen doncs a sostenir una situació que si bé, crítica, pot anar avançant lentament i sortint del pou de la ruïna econòmica”

Ple Ajuntament de Reus

Imatge del Ple Municipal extraordinari celebrat per tractar la situació econòmica de la ciutat

 

El deute de la Generalitat amb Reus

Alicia Alegret ha explicat que cal continuar reclamant des de la ciutat el deute que la Generalitat de Catalunya té amb Reus: “Tenim també com a companya de viatge la Generalitat de Catalunya. També va ser víctima del tripartit i la seva situació econòmica és, en conseqüència, extremadament delicada. Això provoca que degui a l’Ajuntament de Reus més de 62 milions d’euros. Una quantitat que hem de continuar reclamant ja que aquests diners accelerarien la recuperació econòmica de la ciutat i facilitarien que poguéssim escurçar el termini de pagament de les factures a tercers i a proveïdors”

Aquests factors, tal i com s’ha posat de manifest en el transcurs del ple municipal condicionen totalment el pressupost actual i futur de l’Ajuntament obligant a destinar bona part dels diners a atendre les obligacions financeres i de pagament del deute que té la ciutat.

“Mínima estructura necessària, màxima eficàcia en la gestió”

Des del Grup Popular s’ha explicat la idea que s’està treballant des del govern de Reus de fer  de l’ajuntament un òrgan de ple servei a la ciutat. En aquesta línia, Alicia Alegret ha posat de manifest que ” Reduirem i simplificarem encara molt més el nombre d’Empreses Municipals. Mínima estructura necessària, máxima eficacia en la gestió. Aquest és el principi que regeix la nostra actuació i en aquest sentit continuarem treballant durant els propers anys”

 Alegret ha conclòs la seva intervenció afirmant que “precisament als reusencs i reusenques també se’ls ha demanat un esforç durant aquests darrers anys, esforç que en massa casos és molt difícil de realitzar degut a les serioses dificultats que moltes famílies tenen per arribar a final de mes. En som plenament conscients i és per això que  Seguirem ajudant els ciutadans en tot allò que ens sigui possible i tant de bo, aquest camí de racionalitat en la despesa pública ens pugui permetre abans d’acabar aquest mandat abaixar impostos i contribuir des de l’administració de forma més decisiva en la millora de l’economia de les famílies de la ciutat. No ens resignem a que la greu situació ens ofegui més temps de l’estrictament necessari. I confiem plenament en que aquest exercici d’austeritat que estem fent tindrà aviat la seva traducció directa en una disminució de la pressió fiscal a les famílies”

 

 

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!