5 abril, 2013

Alicia Alegret: “L’Aeroport està creixent en rutes, en destinacions i en passatgers. La feina s’està fent bé”La Primera Tinent d’Alcalde de Reus i Diputada Autonòmica, Alicia Alegret Martí, ha explicat avui al Ple Municipal de Reus, en resposta a una pregunta del PSC sobre l’Aeroport de Reus que  “L’Aeroport està creixent  aquest 2013 en rutes, en destinacions i en passatgers. Les previsions són tancar l’any superant el milió de passatgers gràcies a la consolidació del mercat britànic i irlandès i a les noves rutes a Oslo, Bremen i Marsella de la companya Ryanair i la de Belfast de la companyia Jet2.com operatives a partir d’aquest estiu.  S’està fent una molt bona feina tant des de la Mesa de l’Aeroport com des del propi Aeroport de Reus, des d’AENA i hem de seguir treballant en aquesta línia positiva i plenament consensuada amb el territori”.
 
En relació a l’arribada de turistes russos a la Costa Daurada i a la ciutat de Reus, Alegret ha dit que  “és cert, encara no arriben vols de Rússia directament al nostre aeroport. Continuen arribant a Barcelona malgrat que la feina s’ha fet i el diferencial de taxes d’aterratge entre Reus i Barcelona és ja d´aproximadament  4.000 euros per vol. Tot i així els operadors, que són privats i tenen evidentment llibertat de decisió, continuen mantenint Barcelona com a punt d’arribada i distribueixen a partir d’aquí el turisme a Barcelona, Costa Daurada i Nord de Catalunya”.  Sobre les causes d’això, Alegret ha explicat que:  “és una qüestió de marca Barcelona, d’arribada a les grans ciutats i del concepte que tenen els touroperadors rusos entre aeroports principals i aeroports secundaris (a Rússia hi ha molta diferència de qualitat entre uns i altres, cosa que no passa a Espanya).  Hi intervenen també altres factors com el fet que és més fácil vendre Barcelona en les reserves d’última hora,  de l’oferta comercial de l´aeroport de Barcelona i del poder adquisitiu del turista rus. Així,  hem de seguir treballant per continuar construint la marca “Costa Daurada” com a destí turístic nacional i internacional  amb entitat pròpia i caràcter diferenciat i a la vegada complementar aquesta tasca amb beneficiar-nos al màxim de la proximitat amb la Marca Barcelona. No podem desaprofitar cap oportunitat de les que tenim i en aquesta línia s’està treballant”.
 
Aeroport de Reus

Aeroport de Reus

 
Les expectatives de futur, segons ha explicat Alegret són positives en el sentit que “la previsió és que a mida que el perfil de turista rus es vagi ampliant, els touroperadors també hauran d’ampliar la seva política de preus i oferta de vols i serà llavors quan, degut al diferencial de taxes que està promovent AENA per potenciar els aeroports secundaris, començaran a arribar directament aquí”.
 
En línies generals, la  Primera Tinent d’Alcalde de Reus ha conclòs fent referència a la ciutat i explicant que: ” estem treballant molt intensament de la mà del sector comercial, del sector de la restauració, i de tothom qui tingui idees positives a aportar, per aprofitar al màxim l’impacte del turisme rus a la nostra ciutat. Tenim ja prácticament enllestides totes les accions que es duran a terme per facilitar l’arribada de turistes a la nostra ciutat  aquesta temporada i perque això suposi un dels elements importants de dinamització econòmica a la ciutat durant els propers mesos”  

 

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!